אני מזמינה אתכם להכין עוגת מייפל רכה, טעימה מאוד וקלה מאוד להכנה.
חשוב להשתמש בסירופ מייפל טהור (אמיתי) ולא בסירופ בטעם מייפל, שהוא תוצר תעשייתי מתוק פי כמה. ניתן להשיגו בכל חנות טבע ולעתים גם במרכולים.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. שכחתם לעשות זאת? ניתן לחמם את החמאה בקערית חסינת-חום במיקרוגל במשך 30 שניות, להוציא ולערבב בכפית עד להתרככות מספקת.
מתכון של יעל גרטי
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים גדולות
150 מ"ל (כ-2/3 כוס) שמנת מתוקה 32-38% שומן
110 גרם (1/3 כוס) סירופ מייפל טהור (ולא סירופ בטעם מייפל!)
150 גרם (כוס וכף) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
לעיטור: חופן (30 גרם) פיסטוקים/אגוזי פקאן/מלך/לוז
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (טורבו) ומשמנים תבנית במעט חמאה רכה/מומסת. בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה וסוכר עד שהסוכר נטמע בחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים ביצים וטורפים במרץ בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד ולהשגת מעט נפח.
3. מוסיפים שמנת מתוקה וסירופ מייפל, וטורפים במרץ עד לאיחוד.
4. בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד ולא מעבר לכך. בעזרת מרית אוספים את שניתז לדופנות הקערה ומערבבים ערבוב מינימלי. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. שמים אגוזים/פיסטוקים בשקית ניילון קטנה, אוחזים בקצה השקית ביד אחת וביד השניה מכים באגוזים בעזרת צנצנת כבדה, עד לשבירה גסה. מפזרים את האגוזים על גבי העוגה. כשהתנור חם מכניסים את העוגה למרכזו ואופים במשך 36-38 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.
נראה מעולה!!
רעיונות לניצול שארית השמנת?
אהבתיאהבתי
אם זה מיכל שמנת מתוקה עם פקק קטן, אפשר לשמור את השמנת לפחות שבוע במקרר. בדוק, מנסיון.
ביתרת השמנת תוכלי להשתמש להכנת עוגות נוספות שיש כאן בבלוג: עוגת שיש שוקולד, עוגת התפוזים ועוד. בהצלחה וד"ש (-:
אהבתיאהבתי
שלום יעל,
שמתי לב שרוב העוגות שלך מכילות שמנת מתוקה או מרכיבים עתירי קלוריות אחרים.
האם ישנה אפשרות שתיתני תחליפים לעוגות 'רזות' יותר לאנשים שעושים מאמץ להפחית ממשקלם / לשמור עליו, אך עדיין להנות מטעמים טובים מידי פעם?
אהבתיאהבתי
היי אורית, תודה על התגובה (-: יש כאן בבלוג שלוש עוגות על בסיס יוגורט: עוגת לימון ויוגורט, עוגת בננה ובראוניז שוקולד ללא גלוטן. כמו כן יש עוגיות בריאות מעולות מקוואקר. אנסה בעתיד לפתח עוגת בריאות. יום נעים(-:
אהבתיאהבתי
פינגבק: עוגת קצפת ותותים עם ג'לי שמפניה | הנאות קטנות
היי "הנאות קטנות", שמחה שניסית את המתכון אבל המייפל מחליף חלק מהסוכר (הפחתתי סוכר בפיתוח שלה) אז זה לא מספיק לשים וניל כחומר טעם…שבוע נהדר, יעל
אהבתיאהבתי
פינגבק: כחומר ביד הבלוגר – עוגת קצפת ותותים עם ג'לי שמפניה | הפוסט בלונדיני